ua en ru

МЗС рекомендує громадянам України утриматися від участі в масових заходах в Бразилії

Міністерство закордонних справ України (МЗС) рекомендує громадянам України утриматися від відвідування центральних районів міст і участі в масових заходах в Бразилії. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"У зв'язку із загостренням безпекової ситуації в Бразилії через зростання хвилі протестних акцій, громадянам України, які на даний час перебувають в цій країні, рекомендується утриматись від відвідування центральних районів міст: Бразиліа, Сан-Паоло, Белу Орізонте, Віторіа, Рібейран-Прету, Ріо-де-Жанейро, а також не брати участі в акціях протесту, демонстраціях чи інших масових заходах", - йдеться в повідомленні МЗС.

Нагадаємо, що протести в Бразилії почалися близько двох тижнів тому. Приводом для їхнього початку стало підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті Сан-Паулу на 20 сентаво. Протести підігрівалися футбольним Кубком Конфедерації, що проходить в Бразилії - багато громадян виступають проти проведення в країні великих спортивних турнірів (Бразилія заявлена господинею найближчій Літньої Олімпіади та ЧС-2014 з футболу) через її плачевного соціально-економічного становища.

Пізніше Президент Бразилії Ділма Руссефф у спеціальному телезверненні до нації пообіцяла зробити ряд поступок вимогам учасників протестів.