ua en ru

Найближчим часом очікується збільшення місії ОБСЄ в Україні до 500 спостерігачів, - Порошенко

Найближчим часом очікується збільшення місії ОБСЄ в Україні до 500 спостерігачів.

Найближчим часом очікується збільшення місії ОБСЄ в Україні до 500 спостерігачів. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в Маріуполі, передає прес-служба глави держави.

"За словами Президента, найближчим часом очікується збільшення місії ОБСЄ з контролю режиму припинення вогню на 500 спостерігачів. Він також констатував, що в цілому режим припинення вогню дотримується, за винятком інцидентів в Донецьку і Маріуполі", - йдеться в повідомленні.

Порошенко також висловив надію, що всім сторонам, які підписали мирний протокол у Мінську, вдасться забезпечити режим припинення вогню.

"З низкою країн НАТО вдалося домовитися про прямі поставки сучасної зброї, яка допоможе нам захиститися і перемогти. Хоча ми розраховуємо тільки на себе, але нам життєво необхідна фінансова і технічна військова допомога. І ми її отримаємо", - підкреслив Порошенко.

Відзначимо, за словами генсека ОБСЄ Томаса Гремингера, в Україні знаходяться 250 спостерігачів організації. У той же час, за даними глави місії ОБСЄ в Україні Ертугрула Апакана, в зоні АТО працюють 60 представників моніторингової місії.