ua en ru

У Білорусі в 2012 р. поновиться будівництво другої Мінської кільцевої автомобільної дороги

У Білорусі в 2012 р. поновиться будівництво другої Мінської кільцевої автомобільної дороги, повідомив журналістам заступник міністра транспорту і комунікацій Білорусі - директор департаменту "Белавтодор" Анатолій Литін. Разом з тим, за його словами, інвестиційна програма і бюджет на майбутній рік поки не затверджені.
Будівництво дороги почалося в 2011 р., але в II півріччі 2011 р. фінансування об'єкту було припинене. Загальна протяжність другої МКАД складе 158 км., в цей проект вже вкладено близько 4,4 млн дол. із запланованих 17,7 млн дол.
Будівництво дороги планується в два етапи. Перший передбачає будівництво ділянки від дороги М-3 Мінськ - Вітебськ до М-6 Мінськ - Гродно - кордон Польщі протяжністю 44 км. Завершити його планується в 2014 р., до початку Чемпіонату світу по хокею в Мінську.
Литін повідомив також, що завершене будівництво обхідної автодороги навколо національного парку "Біловезька пуща" протяжністю близько 200 км. і шириною асфальтобетонного покриття 9 м. Офіційно ця дорога буде відкрита 7 листопада 2011 р. - у святковий в Білорусі День Жовтневої революції.