ua en ru

У Білорусі майже в два рази розширено перелік товарів з регульованими державою цінами

У Білорусі з 14 до 27 найменувань розширено перелік соціально значущих товарів, ціни на які регулюються Міністерством економіки країни, обласними виконавчими комітетами та міськвиконкомом Мінська, повідомила прес-служба білоруського уряду.
Рада міністрів Білорусії прийняв постанову від 7 грудня 2011 р., відповідно до якого Мінекономіки буде додатково регулювати ціни на варені ковбаси, сосиски, пельмені, субпродукти, фарші, сири, рибу, сіль, вівсяні пластівці, кава, чай, а також деякі види дитячого харчування.
До цього в переліку входили хліб, м'ясо (яловичина, свинина), молоко, сухі молочні суміші та м'ясні консерви для дитячого харчування, цукор-пісок, борошно пшеничне, крупи, макаронні вироби, м'ясо птиці, яйце куряче, коров'яче вершкове масло, соняшникову та рапсове масло, овочеві, фруктово-ягідні, плодоовочеві консерви і соки для дитячого харчування.
Облвиконкомам і Мінському міськвиконкому доручено також регулювати ціни на панчішно-шкарпеткові вироби і мило. Раніше вони відстежували ціни на ці вироби, призначені для дітей. Перелік розширено також за рахунок інших дитячих товарів, зокрема, - ліжок, колясок, дитячих ковдр.
Держава регулюватиме ціни на послуги з ремонту взуття. До цього в соціально значимий перелік входили ритуальні (в межах мінімуму похоронного ритуалу), послуги загальних відділень бань (за винятком першого, вищого і «люкс» розрядів) і душових, а також соціальні, що надаються державними установами соціального обслуговування системи органів з праці, зайнятості і соціального захисту.