ua en ru

У "Батьківщині" розраховують на урядові посади

У партії "Батьківщина", яка зараз бере участь у переговорах щодо створення коаліції у Верховній Раді 8 скликання, розраховують на урядові посади, якщо такі будуть запропоновані.

У партії "Батьківщина", яка зараз бере участь у переговорах щодо створення коаліції у Верховній Раді 8 скликання, розраховують на урядові посади, якщо такі будуть запропоновані. Про це РБК-Україна повідомив член партії "Батьківщина" Андрій Шевченко.

"Ми зараз не беремо участь у розмовах про портфелі. Для нас не є принциповим питання розподілу портфелів, і ми не ставимо ніяких кадрових умов нашого входження в коаліцію. Але я цілком допускаю, що представники "Батьківщини" будуть на урядових посадах і, сподіваюся, що вони будуть працювати гідно. Така готовність у нас є", - повідомив Шевченко.

За його словами, до коаліції, ймовірно, увійдуть 5 політичних сил - "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", "Самопоміч", "Радикальна партія Олега Ляшка" і "Батьківщина".

А уряд, на думку Шевченка, швидше за все, очолить нинішній прем'єр, лідер НФ Арсеній Яценюк.

"Є попереднє розуміння того, що прем'єр-міністром буде Арсеній Яценюк. Я думаю, якщо зараз нічого не завадить успішному завершенню цих коаліційних переговорів, то ми побачимо швидке формування уряду на чолі з ним... Цей варіант не є стовідсотковим, але він виглядає найбільш ймовірним", - заявив Шевченко.

Нагадаємо, члени робочої групи з узгодження тексту коаліційної угоди планують остаточно узгодити між собою текст у п'ятницю, 14 листопада.