ua en ru

У "Батьківщині" та "Ударі" виступають за продовження роботи Ради влітку

У парламентських фракціях "Батьківщини" та "Удару" виступають за продовження роботи Верховної Ради України влітку.

У парламентських фракціях "Батьківщини" та "Удару" виступають за продовження роботи Верховної Ради України влітку. Про це в кулуарах парламенту заявили в.о. голови фракції "Батьківщини" Сергій Соболєв і нардеп від "Удару" Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми прийняли рішення про безперервний графік роботи. Тому сесія може відкритися в будь-який момент. У нас не може бути канікул, тому що не скасовано рішення парламенту про безперервність роботи. Я думаю, що ми пролонгуємо це запитання, щоб безперервність засідань йшла й далі", - розповів Соболєв.

За його словами, було прийнято рішення що депутат повинен протягом 24 годин з моменту повідомлення про сесії з'явитися в Раді.

"Ніхто не знає, що буде взагалі з парламентської сесією, тому явка в зал повинна бути забезпечена протягом 24 години", - додав Соболєв.

У свою чергу Геращенко також виступає проти двомісячних канікул.

"Ще в березні ми прийняли рішення про те, що в умовах інтервенції, яка сьогодні має місце проти України Верховна Рада працює безстроково, і ми живемо не за тим графіком, який був у січні місяці, а по тому, якого потребує країна. Це ненормально, що Рада йде у відпустку на два місяці... Тому такі відпустки на два місяці ми теж не підтримуємо", - розповіла нардеп.