ua en ru

В Атлантиці сформувався 13 тропічний шторм сезону 2011 р. - "Марія"

В Атлантичному океані сформувався тропічний тринадцятий шторм сезону 2011 р. Йому присвоєно ім'я "Марія", повідомляє Національна служба контролю ураганів США.
На даний момент епіцентр шторму знаходиться приблизно в 2000 км на захід від островів Кабо-Верде і рухається в західному напрямі зі швидкістю близько 40 км/год. Постійна сила вітру в його центрі становить 85 км/год. Синоптики припускають, що найближчі 48 годин шторм буде тільки посилюватися.
Урагани і тропічні шторми щороку наносять удари по островах Карибського басейну, а також по узбережжю США. На даний момент в Атлантичному океані продовжує існувати ураган першої категорії "Катя", однак метеорологи не чекають, що він ударить по американському узбережжю. Крім цього на півдні США продовжує вирувати тропічний шторм "Лі", через який спочатку тижня видобуток нафти і газу на морських платформах у Мексиканській затоці було скорочено приблизно в 2 рази.
Самим руйнівним в 2011 р. поки є ураган "Айрін". В результаті розгулу стихії на східному узбережжі США загинуло, за різними оцінками, до 12 чоловік, більше 5 млн залишалося без електрики. Через негоду на кілька днів довелося евакуювати частину мешканців м. Нью-Йорка, а також закривати аеропорти по всьому регіону. Страховики оцінюють суму збитків в 1,1 млрд дол.