ua en ru

В Артемівську невідомі обстріляли штаб військової частини ЗС України, - Міноборони

У Артемівську (Донецька область) вчора, 20 травня 2014 р., терористи обстріляли будівлю штабу військової частини Збройних сил України.

У Артемівську (Донецька область) вчора, 20 травня 2014 р., терористи обстріляли будівлю штабу військової частини Збройних сил України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"20 травня о 20:00 з проїжджої частини біля КПП військової частини ЗС України в Артемівську Донецької області, невідомі особи обстріляли зі стрілецької зброї будівля штабу. Терористи здійснювали обстріл протягом 3 хвилин в хаотичному порядку, перебуваючи у цивільному авто ВАЗ-2101 жовтого кольору", - повідомляють в Міноборони.

Як відзначають в прес-службі, з початком стрільби особовий склад військової частини і підрозділи посилення під керівництвом заступника начальника Головного управління ВСП ЗС України негайно організували оборону військової частини.

"Враховуючи незначний час проведення обстрілу, а також те, що поблизу КПП військової частини перебувало цивільне населення і гуляли діти, вогонь особовим складом не вівся", - повідомляють в оборонному відомстві.

Згідно з повідомленням, один з перших пострілів терористів в будівлю штабу потрапив у верхню частину вікна кімнати чергового військової частини, в якій в той час перебувала помічник чергового військової частини. Загалом пошкоджено більше п'яти вікон та стіни будівлі. Інше військове майно значних пошкоджень не отримала.

Водночас ніхто з цивільного населення, військовослужбовців і працівників ЗС України не постраждав.

Після обстрілу частини терористи зникли в невідомому напрямку. На даний момент проводяться оперативно-слідчі дії.