ua en ru

В АПУ виключають вплив Росії на процес ратифікації УА з ЄС

В Адміністрації Президента України виключають вплив Росії на процес ратифікації угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

В Адміністрації Президента України виключають вплив Росії на процес ратифікації угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" увечері 13 липня заявив заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий, передає прес-служба Президента України.

Зокрема, Чалий підкреслив, що на процес ратифікації та зміст угоди жодним чином не вплинуть консультації у тристоронньому форматі Україна - ЄС - Росія. "Консультації не стосуються процесу ратифікації. Жодна буква Угоди змінена не буде", - підкреслив Чалий.

"Ми зараз йдемо за процедурами. Після всіх віз 28-ми міністерств 28-ми країн ЄС вона потрапляє на візування та правову оцінку в Міністерство юстиції України. Після того заходить до Президента і вноситься до парламенту. Тобто йде послідовний демократичний процес", - сказав він.

Чалий підкреслив, що ця угода є важливою для України, тому поспіх у процесі її ратифікації недоречний. "Ми не хочемо, щоб було так, як було з горезвісними харківськими угодами, пам'ятаємо, до чого це призвело", - зазначив він.

На зауваження про те, що Молдова вже ратифікувала свою угоду з ЄС заступник глави АПУ зазначив, що в кожній країні затверджено порядок зазначеного процесу. "Зовсім інша процедура в Молдові: обсяги торгівлі інші, процедура ратифікації інша, ніж в Україні. Тому порівнювати я б не став", - сказав Чалий.

Нагадаємо, фракція "Батьківщина" звинувачує Порошенка в затягуванні процесу ратифікації УА з ЄС. Фракція закликає Порошенка негайно внести проект про ратифікацію УА з ЄС у Верховну Раду.