ua en ru

В АПУ допускають вторгнення РФ в Україну

В Адміністрації Президента України допускають можливість вторгнення Росії в Україну під виглядом доставки гуманітарної допомоги.

В Адміністрації Президента України допускають можливість вторгнення Росії в Україну під виглядом доставки гуманітарної допомоги. Про це журналістам повідомив прес-секретар Президента України Святослав Цеголко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сьогодні маємо три сценарії розвитку подій. Перший - пряме вторгнення на територію України під виглядом доставки допомоги. Другий - провокації на території Харківської області з високим ступенем можливості використання сили і військової агресії Росії. Третій варіант - допомога Луганську проходить через пункт пропуску, який знаходиться ближче всього до міста. Наші митники забезпечують контроль, сканування вантажу разом з представниками ОБСЄ", - заявив Цеголко.

Раніше в НАТО заявили про високу ймовірність військового вторгнення Росії в Україну.

В той же час міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський зазначив, що загроза вторгнення російської армії в Україну знизилася після того, як Москва погодилася надіслати гуманітарний вантаж під егідою Червоного Хреста. У свою чергу у французькому МЗС побоюються, що гуманітарний конвой з РФ може бути прикриттям для вторгнення в Україну.