ua en ru

Глава МЗС Франції побоюється, що гуманітарний конвой з РФ може бути прикриттям для вторгнення в Україну

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус висловив думку, що конвой з гуманітарною допомогою, яку Росія відправила в Україну, може виявитися прикриттям для вторгнення в країну з метою встановити там своє постійне присутність.

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус висловив думку, що конвой з гуманітарною допомогою, яку Росія відправила в Україну, може виявитися прикриттям для вторгнення в країну з метою встановити там свою постійну присутність. Про це він заявив в інтерв'ю радіостанції France Info у вівторок, 12 серпня, повідомляє Deutsche Welle.

"Ми повинні бути виключно обережні, оскільки росіяни можуть використовувати це як прикриття для того, щоб влаштуватися біля Луганська і Донецька і поставити нас перед доконаним фактом", - сказав Фабіус.

Французький міністр підкреслив, що відправка гуманітарного конвою в Україну може бути виправдана лише в тому випадку, якщо її санкціонує Червоний Хрест.

Зазначимо, рано вранці 12 серпня з Підмосков'я виїхали 280 вантажівок з гуманітарною допомогою для Донбасу.

Раніше і Київ, і Москва зробили заяви про відправку гуманітарного вантажу до Луганська, який знаходиться під контролем сепаратистів, спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста. При цьому прес-секретар російського Президента Дмитро Пєсков заявив, що збройні сили не будуть брати участь у доставці допомоги.

У заяві Червоного Хреста говориться, що вони потенційно готові почати доставку гуманітарної допомоги, однак, перш ніж приступити до цього, їм необхідно отримати подробиці про передбачувану місії з боку Росії.