ua en ru

В АПК Сумської обл. до кінця 2013 р. буде вкладено 1 млрд дол. іноземних інвестицій

Сумську область відвідала делегація італійських інвесторів, які реалізують проекти в АПК. Засновник групи компаній HCS Гуилермо Тофони підтвердив наміри щодо будівництва елеваторного комплексу і переробних потужностей.

Як зазначив голова Сумської ОДА Юрій Чмирь, італійські інвестори ознайомилися з роботою кількох великих об'єктів в регіоні і оцінили переваги роботи в рамках "єдиного інвестиційного вікна".

"Сумська обл. - регіон з величезним аграрним потенціалом. Очікуємо, що обсяг залучених іноземних інвестицій в АПК у цьому році досягне рекордного 1 млрд. грн. Зараз ми тримаємо жорстку конкуренцію і відбираємо інвесткомпанії, які погоджуються займатися не тільки виробництвом, але і переробкою. Область цікавить комплексний підхід, в першу чергу - це розвиток переробної галузі та виробництво кінцевої продукції. Це дозволить розвивати інфраструктуру, створювати нові робочі місця та збільшувати надходження до бюджету", - зазначив губернатор.

"В бізнес колах Сумської обл. називають надійним партнером. Знаю, що в регіоні діє "єдине інвестиційне вікно". Ви хочете розвиватися, застосовуєте нові підходи і технології, тому ми готові вкладати кошти у конкретні проекти", - зазначив Гуилермо Тофони.

На сьогоднішній день, в аграрний сектор області інвестують понад 50 компаній, лідерами серед яких є представники Данії, Голландії, США і Франції.