ua en ru

В Аммані нові демонстрації проти економічної політики уряду

У столиці Йорданії Аммані понад три тисячі профспілкових активістів, ісламістів та представників лівих партій протестували напередодні біля будинку парламенту проти економічної політики уряду. Учасники сидячої демонстрації скандували: "Досить брехні, в нас немає майбутнього", і закликали прем'єр-міністра дослухатися до голосу народу, передає радіо "Свобода".

Акція протесту відбувалася під час засідання парламенту. Ще 50 демонстрантів у цей час перебували біля посольства Тунісу в Аммані, скандуючи: "Туніська революція - буде поширюватися".

Нагадаємо, що в суботу в кількох регіонах Йорданії також відбулися масові акції протесту з вимогою відставки прем'єр-міністра країни Саміра ар-Ріфаї. У них взяли участь близько 8 тис. людей. Маніфестації проведено й у столиці держави. Головна причина невдоволення людей - високі ціни на продукти харчування, паливо, і високий рівень безробіття.

Влада країни вжила низку заходів, щоб зменшити напругу у суспільстві, зокрема, знизити ціни на деякі товарів, проте вони поки не дали відчутних результатів.

Нагадаємо, що масові демонстрації зі схожих причин призвели до зміни режиму в іншій арабській країні - Тунісі. Президент Бен Алі був змушений тікати з держави, владу в ній перебрав прем'єр-міністр Мохаммед Ганнуші.

Крім того, від початку січня заворушення та сутички почалися в сусідньому з Тунісом Алжирі. Причиною також є високі ціни на продукти харчування.