ua en ru

В Алжирі розпочалася акція протесту, в якій беруть участь декілька сотень людей

У центрі столиці Алжиру - м. Алжир зібралися кілька сотень людей, вимагаючи поліпшення умов життя і розширення громадянських свобод. Демонстрація проти режиму Президента Абдель Азіза Бутефліки відбулася всупереч вказівкам влади, незважаючи на присутність 25 тис. співробітників правоохоронних органів, спрямованих в місто з метою запобігти безладам, передає РБК з посиланням на BBC.
Місцеві джерела повідомляють про зіткнення між опозицією і поліцією в країні, в якій з 1992 р. введено режим надзвичайного стану.
Нагадаємо, напередодні алжирські опозиційні сили намагалися провести демонстрації на підтримку державного перевороту в Єгипті, проте сили Міністерства внутрішніх справ припинили несанкціоновану акцію.
З кінця грудня 2010 р. в Алжирі проходять мітинги протесту, які на певному етапі були не менш масовими, ніж у сусідньому Тунісі. Однак поки режиму Президента А.Бутефліка вдавалося впоратися з народними хвилюваннями.
Мітинги і демонстрації в Алжирі офіційно заборонені з-за надзвичайного стану, введеного з 1992 р. - після того, як у цій державі почалася громадянська війна між ісламістами і світськими політичними силами. Проте нещодавно А.Бутефлік обіцяв "незабаром" скасувати надзвичайний стан.