ua en ru

Вибух в Афганістані: 17 загиблих

В афганській провінції Герат від вибуху підкладеної біля дороги бомби загинули щонайменше 17 людей, у тому числі жінки і діти.

В афганській провінції Герат від вибуху підкладеної біля дороги бомби загинули щонайменше 17 людей, у тому числі жінки і діти. Про це повідомляє ВВС.

За повідомленням поліції, 10 з них - родичі. Вибуховий пристрій, за їхніми словами, було встановлено біля вантажного автомобіля, де перебували цивільні особи. Пристрій активували за допомогою мотоцикла.

Поліція підозрює талібів. Влада вважає, що вибух був направлений проти афганських військових, але початковий план зірвався і загинули прості громадяни.

Нагадаємо, 25 червня в Афганістані пасажирський мікроавтобус підірвався на фугасі, в результаті теракту загинули 11 осіб.

За словами представника влади Ахмада Джаведа Файсала, інцидент стався на північний захід від м. Кандагара. Серед загиблих - 8 жінок, двоє дітей і один чоловік. Ще двоє чоловіків отримали поранення. Файсал також уточнив, що всі жертви вибуху були членами однієї сім'ї.

22 червня двоє поліцейських загинули при нападі талібів на контрольно-пропускний пункт в столиці афганської провінції Кундуз, що носить ту ж назву. При цьому були убиті 18 нападаючих.