ua en ru

В Афганістані в результаті вибуху фугасу загинули п'ять американських військовослужбовців


Міністерство оборони США підтвердило, що п'ять іноземних військовослужбовців, які загинули вчора в результаті вибуху закладеного на узбіччі дороги фугасу, були американськими солдатами. За останній тиждень це вже друге повідомлення про втрати в лавах армії США в Афганістані, передає "Сіньхуа".

У заяві Міжнародних сил сприяння безпеки в Афганістані (ISAF) під керівництвом НАТО, опублікованій вчора, говориться, що п'ять членів ISAF загинули на півдні Афганістану в результаті вибуху саморобного вибухового пристрою. Громадянство солдатів не вказується. Пізніше анонімне джерело в Пентагоні США підтвердило, що п'ятеро загиблих служили в армії США. Щодо подробиць нападу джерело не уточнювало.

Нагадаємо, увечері 5 серпня за місцевим часом в Афганістані таліби збили вертоліт НАТО Chinook. Усі 38 осіб, які перебували на борту, в тому числі 30 американських військовослужбовців, загинули. Після початку війни в Афганістані для армії США це найбільший інцидент за кількістю втрат. Імена та прізвища загиблих американців були оприлюднені вчора Пентагоном.