ua en ru

В Абхазії завершилися вибори президента

В Абхазії завершилися вибори президента країни. Виборчі дільниці закрилися о 19:00. Співробітники виборчих комісій приступили до підрахунку голосів.
За президентський пост в Абхазії борються віце-президент Олександр Анкваб, виконуючий після смерті Сергія Багапша обов'язки президента республіки, прем'єр-міністр Сергій Шамба і лідер опозиційної партії "Форум народної єдності" Рауль Хаджимба.
Голова Центрвиборчкому Бата Табагуа ще за дві години до завершення голосування оголосив про те, що вибори в країні визнані такими, що відбулися, оскільки за інформацією на 17:00 явка виборців склала 61,63%. За останніми даними в голосуванні взяли участь більше 70% виборців.
Раніше, коментуючи хід голосування, кандидат в президенти, віце-президент Абхазії Олександр Анкваб заявив, що до нього поки не надходило інформації про які-небудь порушення при проведенні виборів. Тим часом опозиція заявила про деякі порушення. Так, лідер опозиційної партії "Форум народної єдності" Хаджимба зауважив, що "є якісь порушення, пов'язані зі списками виборців. На дільницях у Гальському районі були люди з автоматами в руках з числа нібито співробітників міліції. І кількість додаткових списків іноді перевищує допустимі параметри, які були озвучені".
За виборами в Абхазії стежили 130 міжнародних спостерігачів з 15 країн світу. Попередні результати голосування ЦВК обіцяє оголосити 27 серпня 2011 р.