ua en ru

УЗ до кінця року планує підписати контракт з ЄБРР на будівництво вантажних вагонів

УЗ до кінця року планує підписати контракт з ЄБРР на будівництво вантажних вагонів Фото: Євген Кравцов (РБК-Україна)

Кравцов планує активізувати переговори з ЄБРР

Тимчасово виконуючий обов'язки голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов заявив, що компанія до кінця року планує підписати контракт з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) на будівництво вантажних вагонів. Про це Кравцов повідомив у інтерв'ю РБК-Україна.

"Повертаючись до питання про капітальні інвестиції, необхідно активізувати переговори з ЄБРР, який пропонує "Укрзалізниці" кредит на будівництво ще 3 тис. вантажних вагонів", - заявив Кравцов.

За його словами, в компанії планують підписання контракту з ЄБРР за цим кредитом до кінця цього року.

Згідно з планом Кравцова з оновлення парку вантажних вагонів, на кінець року УЗ повинні виробити близько 3 тис. нових вантажних вагонів на підприємствах, які належать компанії.

"По-друге, на кінець року ми повинні укласти контракти з незалежними виробниками вагонів на виробництво 3-4 тис. вантажних вагонів за власні кошти УЗ. Але ці плани будуть залежати від того, чи вдасться нам індексувати тарифи", - резюмував тимчасово виконуючий обов'язки голови правління.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кравцов прогнозує 1 млрд гривень чистого прибутку "Укрзалізниці" за підсумками 2017 року.