ua en ru

УЗ ініціює посилення кримінальної відповідальності за втручання в її роботу

УЗ ініціює посилення кримінальної відповідальності за втручання в її роботу Фото: УЗ вимагає тюремного ув'язнення тим, хто несанкціоновано втручається в її роботу

Залізничники пропонують карати зловмисників тюрмою строком від 3 до 5 років

ПАТ "Укрзалізниця" ініціює посилення кримінальної відповідальності за несанкціоновані втручання в діяльність залізничного транспорту, розкрадання та умисне пошкодження залізничної інфраструктури УЗ. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Відповідне звернення направлено для розгляду фахівцям Міністерства інфраструктури України.


Залізничники сподівається, що це допоможе більш ефективно стримувати зловмисників від протиправних дій та убезпечить залізничні перевезення.

Також пропонується карати приймальників металевих деталей залізничної інфраструктури з перспективою тюремного ув'язнення на термін від 3 до 5 років.

"Крім того, в даний час актуальним залишається питання правильного розрахунку заподіяної втручанням в нормальну діяльність залізничного транспорту шкоди", - наголошується в повідомленні.

"Укрзалізниця" пропонує доповнити Порядок визначення розміру збитків від розкрадання, нестачі, знищення (псування) матеріальних цінностей і враховувати завданий збиток з урахуванням фактичної вартості робіт і цін на день вчинення правопорушення, а не за принципом залишкової вартості.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБ розслідує порушення в тендері "Укрзалізниці" на користь компанії Ахметова.