ua en ru

НАБ розслідує порушення в тендері "Укрзалізниці" на користь компанії Ахметова

НАБ розслідує порушення в тендері "Укрзалізниці" на користь компанії Ахметова Фото: НАБ

Суд надав НАБ доступ до документації конкурсних торгів, протоколів засідання тендерного комітету і т. д.

Суд дав доступ детективам Національного антикорупційного бюро (НАБ до документів ПАТ "Українська залізниця" на закупівлю стрілочних переказів в ТОВ "Арго" на 226,2 млн гривень. Про це свідчить рішення Солом'янського райсуду.Києва від 8 червня, передає "Наші гроші".

Як наголошується, в квітні 2016 року філія "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Українська залізниця" уклала угоду вартістю 226,19 млн гривень. з ТОВ "Арго" на придбання стрілочних переводів, башмакоскидачів, зрівняльного пристрою.


Так, в рамках кримінального провадження № 52016000000000089 від 31.03.2016 встановлено, що компанія "Арго" продавала стрілочні переводи виробництва ВАТ "Дніпропетровський стрілочний завод". Причому у виробника товар на 15-20% дешевше. За загальним обсягом поставки складає різницю в 35 млн гривень.

Повідомляється, що закупівельні ціни були на 10-20% вище від тендера у липні 2015 року, коли замовлення залізниці отримали українські виробники стрілочних переводів - ТОВ "Трансінвест Холдинг" Ріната Ахметова та ПАТ "Дніпропетровський стрілочний завод". Акціонером останнього раніше був Загід Краснов, а тепер акції записані на кіпрські компанії.

Детективи НАБ вважають, що працівники "ЦЗВ" діяли всупереч інтересам держпідприємства, неправильно вибрали процедуру закупівлі, уклали договір з невиробником продукції, ніж вчинили розтрату коштів державного підприємства.

Суд надав НАБ доступ до документації конкурсних торгів, протоколів засідання тендерного комітету, пропозицій учасників, договору поставки, первинних бухгалтерських документів за контрактом і т. д.

Наапомним, раніше НАБ розкрило схему розкрадання бюджетних коштів філією "Укрзалізниці".