ua en ru

Начальника поліції Дніпропетровської області звільнили після скандального відео

Начальника поліції Дніпропетровської області звільнили після скандального відео Фото: Віталій Глуховеря (УНІАН)

Уже призначено нового в.о. голови обласного управління Нацполіціі

Віталія Глуховерю звільнили з посади голови управління Національної поліції у Дніпропетровській області. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у Facebook.

Глуховерю звільнив глава НПУ Сергій Князєв за погодженням з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Начальника поліції Дніпропетровської області звільнили після скандального відео

"Наказом голови Нацполіції Сергія Князєва за погодженням з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим звільнений з займаної посади начальник Головного управління у Дніпропетровській області Віталій Глуховеря. Зараз виконуючим обов'язки керівника поліції Дніпропетровської області призначений Артем Васіцький", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою звільнити керівника управління поліції Дніпропетровської області Віталія Глуховерю після інциденту із затриманням патрульних.

Як писало РБК-Україна раніше, Держбюро розслідувань повідомило, що відкрито кримінальну справу за фактом перевищення влади і службових повноважень начальником поліції у Дніпропетровській області Віталієм Глуховерею.

Зокрема, приводом стало опубліковане напередодні відео, на якому зафіксовано, як у вересні минулого року патрульні поліцейські зупинили Range Rover за порушення правил дорожнього руху. За кермом автомобіля знаходився водій Глуховері, який, ймовірно, подзвонив йому, після чого патрульних поліцейських затримали співробітники спецпідрозділу "КОРД".