ua en ru

Звільнений губернатор Херсонської області має намір виконувати обов'язки до 26 серпня включно

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Одарченко, звільнений з посади указом Президента від 18 серпня, збирається продовжувати виконувати свої обов'язки до 26 серпня включно.

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Одарченко, звільнений з посади указом Президента від 18 серпня, збирається продовжувати виконувати свої обов'язки до 26 серпня включно. Про це він написав у своєму Facebook.

Посилаючись на закон "Про місцеві державні адміністрації" та відповідну постанову Кабінету міністрів України, Одарченко пояснив порядок звільнення голів адміністрації.
"Згідно з виданим розпорядженням останній робочий день для мене 26 серпня 2014 року. 27 серпня 2014 року Ігор Шепелєв почне виконувати обов'язки губернатора, як це передбачено законом", - написав він.

При цьому Одарченко запевнив, що на відміну від своїх попередників не збирається в останні дні видавати сотні розпоряджень про роздачу майна стороннім людям.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко звільнив Одарченко з посади голови Херсонської облдержадміністрації указом № 655/2014 від 18 серпня 2014 р. Одарченко був призначений головою Херсонської ОДА 2 березня указом №226/2014 в.о. Президента України Олександра Турчинова. Він є членом партії ВО "Батьківщина" і з моменту призначення на посаду суміщав посади голови ОДА та народного депутата.