ua en ru

Звільнено голову військового концерну, підозрюваного у хабарництві

Звільнено голову військового концерну, підозрюваного у хабарництві Фото: хабарництво

Військова прокуратура Одеського гарнізону внесла міністру оборони відповідне подання

За поданням військової прокуратури звільнено з посад генерального директора концерну "Військторгсервіс" та начальника філії "Одеське управління військової торгівлі". Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Зазначається, що військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України розслідувала кримінальне провадження стосовно службових осіб Одеської філії концерну "Військторгсервіс", які у 2016 році вимагали від підприємців ринку "7-й кілометр" неправомірну вигоду за укладання договорів оренди торговельних місць.

"Зловмисники сподівались одержати хабарі на загальну суму майже мільйон доларів США і були затримані під час одержання частини обумовленої суми", - сказано у повідомленні.

Вказано, що військова прокуратура Одеського гарнізону внесла міністру оборони України подання в порядку ч. 3 ст. 65 закону "Про запобігання корупції", за результатами розгляду якого із займаних посад звільнено вище зазначених гендиректора та начальника філії.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні буде скеровано до суду найближчим часом.

Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що військова прокуратура Центрального регіону України завершила досудове розслідування у кримінальній справі проти начальника філії "Воєнторг" концерну "Військторгсервіс", який вимагав від підприємця щомісячну плату за оренду приміщень.