ua en ru

УВК "Nemiroff" оскаржила рішення по тимчасово накладення забезпечувальних заходів

ДП "УВК" Nemiroff "повідомляє про те, що 13 серпня 2013 р. державна виконавча служба наклала тимчасові забезпечувальні заходи на 19 млн дол. на рахунках компанії. Оскільки рішення Господарського суду Києва від 5 серпня 2013 р. Про відкриття даного виконавчого провадження вже оскаржено ДП УВК "Nemiroff" в судовому порядку, підприємство має намір в найкоротші терміни відновити операційну діяльність у всіх країнах присутності з дотриманням своїх фінансових і договірних зобов'язань перед партнерами і постачальниками.

Нагадаємо, що визначення Господарського суду м. Києва про забезпечувальні заходи було прийнято ще в березні 2013 р. Але оскільки судове визначення в повній мірі не відповідало вимогам законодавства для його виконання, державна виконавча служба довгий час відмовлялася відкривати виконавче провадження. Більше того, актів, необхідних для підтвердження суми заборгованості ДП "УВК "Nemiroff" перед компанією-власником NHL, також не існує. Сума виплати роялті не може бути підтверджена документально у зв'язку з рейдерським захопленням підприємства і подальшим блокуванням його роботи в 2011 р.

Апеляція буде розглянута найближчим часом Київським апеляційним господарським судом. У рамках розгляду апеляційної скарги на рішення Господарського суду м.Києва від 5 серпня 2013 ДП "УВК "Nemiroff" також оскаржить ухвалу суду від 21 березня 2013 р.

Компанія ДП "УВК "Nemiroff" розцінює дану ситуацію як спробу частини акціонерів в умовах судового обмеження кіпрського суду незаконно змінити її керівництво. Йдеться про реалізацію схеми з банкрутства підприємства за допомогою створеної в 2012 р. структури "ЛВН Трейдинг", яка при статутному капіталі у розмірі 120 дол. без згоди компанії ДП "УВК "Nemiroff" спробувала виступити її фінансовим гарантом перед NHL.

Прес-служба компанії Nemiroff заявляє, що в Україні на законних підставах продовжує виконувати свої службові обов'язки на посаді генерального директора ДП "УВК" Nemiroff "Алла Глусь. "Перебування її на посаді гендиректора крім рішень українських судів гарантують забезпечувальні заходи суду м. Нікосії (Кіпр ). Керівником ТОВ "Керуюча компанія" Немірофф "є Олександр Глусь, що підтверджується рішенням Вищого господарського суду України від 9 квітня 2013 р. і випискою їх держреєстру", - йдеться в повідомленні.