ua en ru

Збільшення статутного капіталу "Нафтогазу" пов'язано з наміром виплатити борг "Газпрому", - Мінфін

Збільшення статутного капіталу Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" пов'язано з тим, що Україна готується виплатити борг перед "Газпромом" за станом на 1 квітня.

Збільшення статутного капіталу Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" пов'язано з тим, що Україна готується виплатити борг перед "Газпромом" за станом на 1 квітня. Про це журналістам повідомив заступник директора департаменту місцевих бюджетів Міністерства фінансів Сергій Макацарія, передає кореспондент РБК-Україна.

"Збільшення капіталу НАК "Нафтогаз" дійсно пов'язано з тим, що НАК "Нафтогаз" готується розрахуватися з "Газпромом". Ці 22,5 млрд грн. НАК "Нафтогаз" буде конвертувати в долари і готуватися до розрахунків за газ, який ми спожили за станом на 1 квітня по 268,5 дол. Це понад 2 млрд дол. Це уряд визнає. А що стосується квітневої ціни за 485 дол. за 1 тис. куб. газу, то ми цього не визнаємо і про це ведуться переговори", - сказав він.

Нагадаємо, 29 травня Кабінет міністрів України вирішив збільшити статутний капітал Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на 22 млрд 270 млн 900 тис. грн. При цьому Міністерству фінансів доручається здійснити для забезпечення виконання цієї постанови випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі 22 млрд 270 млн 900 тис. грн з терміном обігу до семи років і процентною ставкою доходу на рівні не вище 14,3% річних і внести їх від імені держави в оплату за додаткові акції "Нафтогазу".

9 квітня 2014 р. Кабмін вже збільшував статутний капітал "Нафтогазу" на 12% - до 55 млрд 840 млн 905 тис. грн.