ua en ru

Прокуратура встановила правоохоронців, які допустили недбалість під час подій 2014 в Криму

Прокуратура встановила правоохоронців, які допустили недбалість під час подій 2014 в Криму Фото: Прокуратура АРК

Відкрито кримінальне провадження за статтею про держзраду

Прокуратура встановила 7 правоохоронців, які допустили недбалість під час подій 26 лютого 2014 у ВР Криму. Про це заявив прокурор АРК Гюндуз Мамедов під час проведення круглого столу у Верховній Раді у четвер, 23 лютого, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується подій 26 лютого 2014 перед будівлею Верховної Ради АР Крим, прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, яке розслідується відділом Національної поліції Криму і Севастополя та розслідується кримінальне провадження за двома фактами. Перший - це незаконне перешкоджання представниками проросійських організацій мітингів на підтримку територіальної цілісності України із застосуванням фізичного насильства - побиття громадян. Друге - це неналежне виконання службових обов'язків співробітниками правоохоронних органів ", - повідомив Мамедов.

Також він додав, що кримінальне провадження відкрито за статтями державної зради, замах на територіальну цілісність України, а також нанесення тяжких тілесних ушкоджень мітингувальників.

"Що стосується самого кримінального провадження, ми в кількох напрямках проводимо слідство. Це відтворення подій, відпрацювання фактичних наслідків і в рамках цього кримінального провадження нам стало очевидним, що в цьому брала безпосередню участь так звана самооборона України (Криму ред), і ми даємо оцінку діям цієї організації ", - додав він.

Нагадаємо, раніше нардеп Рефат Чубаров заявляв, що Росія використовує Крим як експериментальний майданчик для громадських чисток.