ua en ru

Посилення прикордонного контролю ЄС спричинило великі затори на Балканах

Посилення прикордонного контролю ЄС спричинило великі затори на Балканах Фото: черга на кордоні Словенії та Хорватії

Сотні автомобілів і автобусів застрягли у довжелезному заторі на кордоні Словенії з Хорватією

Словенія була змушена тимчасово призупинити застосування нових жорстких правил прикордонного контролю в Європейському Союзі через кілька годин після набуття ними чинності. Любляна повідомила, що сотні автомобілів та автобусів застрягли у довжелезному заторі на кордоні з Хорватією, передає DW.

Як повідомив держсекретар міністерства внутрішніх справ Словенії Боштян Шефіч, регулювання були послаблені "на окремих прикордонних пунктах".

Своєю чергою речник поліції словенського міста Ново Место в ефірі державного телеканалу заявив, що від вечора 7 квітня поліція "призупинила перевірки громадян ЄС, продовжуючи перевірки громадян третіх країн".

Як відомо, Хорватія стала членом Євросоюзу в 2013 році, проте ще не вступила до Шенгенської зони. Нові ж правила ЄС запровадив на тлі терористичної загрози задля виявлення підозрюваних ісламістів на шляху з Сирії та Іраку.

У міністерстві внутрішніх справ Хорватії підтвердили складнощі та багатокілометрові затори. За інформацією Загреба, послаблення нових правил застосували також на кордоні з Угорщиною. Місцеві ЗМІ пишуть про хаос на дорогах та багатогодинне очікування в черзі на контроль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 7 квітня 2017 року Європейський Союз посилює контроль на зовнішніх кордонах Шенгенської зони.