ua en ru

Усик увійшов у топ-10 кращих боксерів світу за версією World Boxing News

Усик увійшов у топ-10 кращих боксерів світу за версією World Boxing News Фото: Олександр Усик (facebook.com/Alexanderusyk)

Українець обійшов Джошуа і Уайлдера

Український чемпіон світу у важкій вазі за версіями WBC і WBO Олександр Усик (14-0, 11 КО) вперше увійшов в топ-10 рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії за версією World Boxing News. Про це повідомляється на сайті авторитетного видання.

Українець піднявся відразу на 5 позицій після перемоги над Майрісом Бріедісом і виходу в фінал Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS).

Ще один український боксер, володар пояса WBO у другій напівлегкій вазі Василь Ломаченко (10-1, 8 КО), зберіг за собою другу сходинку рейтингу.

Зазначимо, що можливий суперник Ломаченка Хорхе Лінарес (44-3, 27 КО), завдяки перемозі над Мерсіто Гесте (31-2-2, 17 КО), поліпшив своє становище в рейтингу і піднявся на сьоме місце.

Суперник Олександра Усика по фіналу WBSS Мурат Гассиев (26-0, 19 КО) також добився прогресу - росіянин, який нокаутував в півфіналі Юніера Дортікос (22-1, 21 КО), піднявся на 21 позицію і розташувався на 18 рядку.

Рейтинг Р4Р за версією WBN:

  1. Геннадій Головкін (Казахстан, середня вага)
  2. Василь Ломаченко (Україна, другий напівлегкій вага)
  3. Теренс Кроуфорд (США, першу напівсередню вагу)
  4. Сауль Альварес (Мексика, перша середня вага)
  5. Майки Гарсія (США, напівлегка вага)
  6. Наоя Іноуе (Японія, другий найлегша вага)
  7. Хорхе Лінарес (Венесуела, легка вага)
  8. Кіт Турман (США, напівсередню вагу)
  9. Срісакет Сор Руінгвісаі (Таїланд, другий найлегша вага)
  10. Олександр Усик (Україна, важка вага)

Нагадаємо, на кону фінального поєдинку Всесвітньої боксерської суперсерії Усик - Гассиев будуть п'ять чемпіонських поясів.