ua en ru

В.Яцуба привітав Українську будівельну асоціацію із п’ятиліттям та відзначив, що за ці роки існування асоціація довела свою значну дієздатність

Міністр будівництва та регіонального розвитку України Володимир Яцуба закликав будівельників і зокрема Українську будівельну асоціацію (УБА) долучитися до вдосконалення Будівельного кодексу України для проходження його у другому читанні у Верховній Раді.

В.Яцуба, вітаючи УБА із п'ятиліттям, наголосив, що у період кризи і чиновники, і будівельники згуртувалися навколо будівельної галузі і стали партнерами з розвитку будівництва в Україні. «Криза нас згуртувала, вже протягом довгого часу ми спільно боремося із кризою і дбаємо про розвиток будівельної галузі, а значить - будівництво держави, адже скоріше будівельники, а не чиновники є будівничими держави» - наголосив В.Яцуба.

Міністр подякував особисто главі УБА Леву Парцхаладзе за активну участь у спільній роботі, та сказав, що УБА всього за п'ять років існування зробила вражаючий шлях у своєму розвитку, доказала свою дієздатність, та стала тим важливим партнером міністерства і профільного комітету ВР, без якого вже важко уявити роботу міністерства.

УБА на святковому зібранні також привітали керівництво парламентського комітету з будівництва в особі Юрія Сербіна, керівництво Будівельної палати України, посли шести іноземних держав, керівники фінансових установ, відомі особистості.

Віталій Кличко, зокрема, подякував УБА за лобіювання Містобудівного кодексу світового рівня, «який допоможе Києву та і всім містам України бути комфортними для життя городян та відвідувачів, а також будувати найсучасніші готелі, ТЦ, офісні центри та житлові будинки, які будуть гармонійно розвивати міста, які дісталися нам від предків та відображаючи колорит України».

УБА створена в травні 2005 р. Місія УБА - сприяти покращенню інвестиційного клімату та розвитку будівельної галузі в Україні. Головна мета УБА - представлення та захист інтересів будівельників та інвесторів на ринку України. На сьогоднішній день членами УБА є понад 250 компаній, які динамічно розвиваються на ринку нерухомості.