ua en ru

Рівень задоволеності подіями в Україні за рік значно впав, - дослідження

Рівень задоволеності подіями в Україні за рік значно впав, - дослідження Фото: український індекс задоволеності подіями

Останні 2 місяці індекс задоволеності поступово зростає

Рівень задоволеності подіями в Україні за рік значно впав. Про це з посиланням на дослідження TNS On-line track повідомили у прес-службі TNS в Україні.

Так, із квітня 2014 р. індекс задоволеності подіями в країні впав майже на 10 пунктів, що говорить про погіршення, що сталися в настроях населення країни. Саме значуще падіння - майже на 11 пунктів - відбулося в травні 2014 Наступне значне падіння індексу відбулося в лютому цього року, і останні 2 місяці індекс поступово зростає, що говорить про деяке зростання рівня задоволеності подіями в країні. Можливо, це пов'язано з перемир'ям, яке частково діє в зоні АТО.

Рівень задоволеності подіями в Україні за рік значно впав, - дослідження

"Незважаючи на позитивні тенденції, трохи більше половини українців (54%) зовсім незадоволені поточною ситуацією у країні, ще 23% - в основному незадоволені, а ось сумарна частка тих, хто повністю або скоріше задоволений поточними подіями, залишається вкрай невеликою - 5%.

Що стосується індексу оцінки стабільності поточної ситуації у країні, то після незначного підвищення в березні він стабілізувався і знаходиться практично на колишньому рівні. За рік рівень цього індексу збільшився на 4,4 пункту", - йдеться в повідомленні.

Рівень задоволеності подіями в Україні за рік значно впав, - дослідження

Тим не менш, 39% респондентів все ще оцінюють поточну ситуацію у країні як вибухонебезпечну, що на 10% менше, ніж у квітні 2014 року, 47% - як напружену, 11% називають її невизначеною і лише 1% - стабільною.

На Заході України набагато менше тих, хто вважає ситуацію у країні вибухонебезпечною - 30%.

Нагадаємо, більшість українців вважають нинішнє суспільство несправедливим.