ua en ru

Більшість українців вважають нинішнє суспільство несправедливим, - дослідження

Більшість українців вважають нинішнє суспільство несправедливим, - дослідження Фото: сайт м. Маріуполя 0629

Індекс оцінки впав вперше за 12 останніх місяців

У квітні, вперше за 12 місяців, значно знизилося значення індексу оцінки справедливості українського суспільства. Про це з посиланням на дослідження TNS On-line track повідомили у прес-службі TNS в Україні.

Так, 63% українців вважають нинішнє суспільство скоріше або зовсім несправедливим, а частка тих, хто вважає суспільство дуже або скоріше справедливим, становить всього 7%.

Більшість українців вважають нинішнє суспільство несправедливим, - дослідження

При цьому варто зазначити, що індекс оцінки розвитку ситуації у країні, після різкого зниження в лютому цього року, продовжує хоч і незначимо, але поступово рости в бік правильного шляху розвитку і вже майже досяг рівня листопада-грудня 2014 р. В цілому ж за рік цей індекс не змінив свого значення - він повністю відповідає значенню квітня 2014 року.

Більшість українців вважають нинішнє суспільство несправедливим, - дослідження

Половина респондентів (50%) вважає, що ситуація у країні розвивається в неправильному напрямку, протилежної точки зору дотримуються лише 23% опитаних. Значно менше тих, хто оцінює розвиток ситуації у країні як неправильний, серед жителів західного регіону (39%).

Чоловіки більш оптимістичні і частіше знаходять підтвердження того, що ситуація у країні рухається у правильному напрямку, ніж жінки (30% проти 17%).

Четверта хвиля дослідження проводилася із 17 по 27 квітня 2015 р. методом онлайн-опитування. Географія дослідження: вся Україна, міське населення. Цільова аудиторія: чоловіки і жінки у віці від 18 до 55 років. Вибірка - 1 тис. осіб, квотна за статтю, віком, регіоном та розміром населеного пункту.

Нагадаємо, раніше в дослідженні TNS повідомлялося, що українці незадоволені Кабміном більше, ніж Президентом.