ua en ru

Ураган "Томас" може прискорити поширення епідемії холери на Гаїті, - МОМ

Ураган "Томас" може прискорити поширення епідемії холери на Гаїті. Таке застереження висловили представники Міжнародної організації з міграції (МОМ), передає "Сіньхуа". За прогнозами метеорологів, ураган досягне південного узбережжя острова протягом 72 годин.
"Навіть якщо "Томас" тільки зачепить Гаїті, це може посилити епідемію, поширивши інфекцію в метрополії Порт-о-Пренса, де третина населення складають постраждалі від землетрусу", - повідомили представники МОМ.
У самій столиці і в її околицях проживають понад 500 тис. осіб, постраждалих від недавнього землетрусу і проживають у тимчасових таборах. Згідно з офіційними даними Міністерства охорони здоров'я Гаїті, до 30 жовтня виявлено 4 тис. 764 випадки зараження холерою, 337 чоловік загинули від інфекції.
Ураган Томас сформувався на південному сході Карибського регіону в кінці минулого тижня. Ураган просувається на північний захід у бік Ямайки, Гаїті і Домініканської Республіки. Штормове попередження оголошено в Домінікані і Гаїті, на островах Тобаго і Гренада.
Це вже 12-й ураган в Атлантиці за цей сезон. 15 жовтня ураган меншої потужності "Паула" зачепив на Кубу.