ua en ru

Ураган "Сенді": Втрати американського страховика AIG складуть 1,3 млрд дол

Втрати американського страховика AIG від урагану "Сенді" складуть 1,3 млрд дол., що перевищує показники інших страхових компаній. Збиток від "Сенді" буде врахований в звіті AIG за IV квартал фінансового року, передає Associated Press.

Іншими страховими компаніями, якими зазнали значних втрат, стали Travelers Cos. Inc. з 650 млн дол. і Allstate Corp. з 1,08 млрд дол.
До грудня 2012 р. федеральний уряд розподілив між постраждалими від урагану 11 штатами 2 млрд дол. За словами голови Агентства з надзвичайних ситуацій Крейга Фугейта, в спеціальному фонді ще знаходиться до 4,8 млрд дол., які можуть бути використані на ліквідацію наслідків катастрофи аж до весни 2013 р.

Відзначимо, що глави найбільш постраждалих штатів - Нью-Йорка, Нью-Джерсі і Коннектикуту - попросили федеральний уряд про виділення 83 млрд дол. допомоги.

Нагадаємо, ураган "Сенді" обрушився на східне побережжя США в ніч на 30 жовтня 2012 р. В результаті розгулу стихії в США і Канаді загинули понад 80 осіб. На східному побережжі США мільйони людей залишилися без електроенергії. Загальний збиток від "Сенді" склав понад 50 млрд дол.

Читайте також: Ураган "Сенді" - Обама просить 60 млрд дол. на ліквідацію наслідків шторму