ua en ru

Управління аеропортів Іспанії повідомляє про закриття повітряного простору над країною до 20:00

Управління аеропортів і повітряної навігації Іспанії (AENA) повідомило про закриття повітряного простору над країною як мінімум до 20:00 за київським часом. У той же час, заступник прем'єр-міністра Альфредо Перез Рубалькаба зазначив, що повітряний простір над Іспанією буде закрито орієнтовно до ранку 5 грудня 2010 р. Проте він додав, що польоти над країною можуть бути відновлені в будь-який момент у разі нормалізації ситуації, передає РБК з посиланням на Reuters.
Нагадаємо, що авіаційне сполучення з Іспанією було порушено у зв'язку з неоголошеним страйком більшості авіадиспетчерів, які не вийшли на роботу або, пославшись на нездужання, залишили свої пости.
У зв'язку з цим в Іспанії було оголошено надзвичайний стан. Як відзначають влади країни, всі авіадиспетчери зобов'язані знову приступити до виконання обов'язків, у противному випадку їм загрожує кримінальне покарання.
У зв'язку із забороною польотів над Іспанією цілий ряд авіакомпаній скасував свої рейси в цю країну. Серед них Iberia, Air France, KLM, Thai Airways, EasyJet, Ryanair, Air Europa. Вильотів своїх рейсів очікують понад 250 тис. пасажирів.