ua en ru

УПЛ виступила з роз'ясненням щодо застосування VAR в матчі "Шахтар" - "Десна"

УПЛ виступила з роз'ясненням щодо застосування VAR в матчі "Шахтар" - "Десна" Фото: "Шахтар" - "Десна" (facebook.com/desnafc)

Судді скасували гол Гуцуляка після використання системи

Українська Прем'єр-ліга (УПЛ) виступила з офіційним роз'ясненням щодо скасування гола в матчі 21 туру "Шахтар" - "Десна" (1:0) після використання системи відеоповторів (VAR). Про це повідомляється на сайті організації.

На 59 хвилині гри після розіграшу кутового півзахисник чернігівської команди Олексій Гуцуляк забив гол у ворота "гірників". М'яч, минаючи ноги всіх гравців в штрафний, залетів у кут воріт. Головний суддя поєдинку Євген Арановський спочатку зарахував взяття воріт, однак згодом після перегляду VAR скасовував своє рішення. Цей епізод викликав чимало обговорень.

Згідно з повідомленням УПЛ, комітет арбітрів Української асоціації футболу підтвердив правильність рішення суддівської бригади скасувати гол "Десни" у ворота "Шахтаря". Арбітром і помічником VAR були зафіксовані два положення поза грою, які відбулися один за одним, з боку гравців чернігівського клубу.

Дії лайнсмена також є правильними - він не підняв прапорець, оскільки він не повинен втручатися в складні ситуації.

Головним арбітром системи VAR на матчі був Сергій Бойко.

Зазначимо, що VAR почали застосовувати на матчах УПЛ тільки з 19 туру. Вперше система запрацювала на поєдинку "Динамо" - "Ворскла" (2:1).

Нагадаємо, раніше комітет арбітрів України назвав матчі чемпіонату УПЛ і Кубка України, на яких буде використовуватися система VAR.