ua en ru

Помірно-ісламістська партія "Еннахда" лідирує на виборах в Тунісі

Помірно-ісламістська партія "Еннахда" лідирує на минулих в неділю виборах в Тунісі - перших за багато років, що проходили в умовах вільної політичної конкуренції, повідомляє радіо "Свобода".
Згідно з першими даними, що надходять з виборчих ділянок, партія може претендувати приблизно на 40% голосів. Цього недостатньо для отримання абсолютної більшості в конституційному зібранні, яке повинно скласти проект нової конституції країни. Однак представники ісламістів заявили, що готові до коаліції з іншими політичними силами.
Явка на виборах, проведення яких вітало міжнародне співтовариство, перевищила 90%.
Вибори проводяться через 10 місяців після повалення в результаті масових народних виступів авторитарного режиму президента Бен Алі.

Нагадаємо, в середині січня ц.р. правив Тунісом 23 роки Бен Алі, який зрікся влади під тиском масових акцій протесту і втік до Саудівської Аравії. Ці події викликали хвилю аналогічних протестів у ряді арабських країн. Нова влада Тунісу на чолі з тимчасовим Президентом Фуадом Мебазой заявила, що буде правити країною до загальних виборів в парламент.