ua en ru

Помер колишній панамський диктатор Нор'єга

Помер колишній панамський диктатор Нор'єга Фото: Мануель Нор'єга

Мануель Нор'єга помер у панамській в'язниці

Колишній диктатор Панами Мануель Нор'єга сколчался у в'язниці у віці 83 років. Про це у своєму акаунті в Twitter написав нинішній президент країни Хуан Карлос Варели.

"Смерть Мануеля Нор'єги закриває цілу главу в історії нашої країни. Його дочки заслуговують того, щоб похорони пройшли мирно", - повідомив Варели.

У ЗМІ відзначають, що в березні цього року екс-диктатора була зроблена операція з-за пухлини в мозку, після якої виникли ускладнення, через який Норьега впав у кому.

Мануель Нор'єга де-факто керував Панамою у 1983-1989 роках. Не займаючи ніяких офіційних посад, він осуществалял управління країною. Під час свого правління Норьега активно співпрацював з ЦРУ

У 1989 році США звинуватили Нор'єгу в організації торгівлі наркотиками. В результаті військового вторгнення аменриканской армії він був заарештований і засуджений до 40 років позбавлення волі.

У 2011 році екс-диктатора видали Панамі, де він провів останні роки свого життя у в'язниці.

Нагадаємо, бразильському стратегу Жоао Сантана незаконно було виплачено 20 млн доларів за передвиборчу кампанію 2012 року покійного венесуельського лідера Уго Чавеса.