ua en ru

Улюкаєв: Економічне зростання РФ в 2014 р. може скласти 1,8-1,9%, а відтік капіталу - 100 млрд дол

Економічне зростання в 2014 р. може скласти 1,8-1,9%, а відтік капіталу - 100 млрд дол.

Економічне зростання Росії в 2014 р. може скласти 1,8-1,9%, а відтік капіталу - 100 млрд дол. Про це повідомив, виступаючи на Біржовому форумі, міністр економічного розвитку Російської Федерації Олексій Улюкаєв.

"Ми робили розрахунок, як впливає відтік капіталу на інвестиції, на економічне зростання. Виходить, що, з точки зору факторів виробництва, нормально для цього року буде зростання під 2%: 1,8-1,9%", - сказав він, додавши, що при розрахунках вони виходили з того, що в I кварталі 2014 р. відтік капіталу складе близько 60 млрд. дол.

"Це приблизно повторення всього обсягу минулого року", - додав міністр.

За словами Улюкаєва, навіть якщо ця нестабільна ситуація - "разова хвиля", то відтік може скласти в цьому році 100 млрд. дол. А в цьому випадку зростання ВВП складе 0,6%.

"З точки зору інвесторів, це пауза. Люди не готові приймати рішення про інвестиції, оскільки оцінюють ризики як неприйнятні і не згодні на таку незрозумілу ситуацію. Це впливає на зовнішніх інвесторів, це впливає на внутрішніх інвесторів, звідси великий відтік капіталу", - вважає міністр.