ua en ru

Поліпшення відносин з РФ можливе лише після повернення уламків Ту-154, - МЗС Польщі

Поліпшення відносин з РФ можливе лише після повернення уламків Ту-154, - МЗС Польщі Фото: Вітольд Ващиковський розповів, коли покращаться відносини між Польщею і Росією

Поляки хочуть знати справжню причину катастрофи літака з польською делегацією 2010

Поляки хочуть знати, що було справжньою причиною "найбільш трагічної" в історії країни авіакатастрофи, в якій загинули тодішній президент країни Лех Качинський і вся делегація держави. Про це заявив глава міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, передає місцеве агентство PAP.

Міністр вважає, що зрозуміти причину трагедії можна буде тільки після того, як Російська Федерація віддасть уламки літака Ту-154 Польщі.

Ващиковський підкреслив, що поліпшення польсько-російських відносин неможливо уявити без "повернення польського майна і співпраці у з'ясуванні причин катастрофи.

Глава МЗС розповів, що президент РФ Володимир Путін під час зустрічі з новим польським послом сказав, що він готовий зробити все, щоб покращити відносини між країнами.

"Президент Путін має шанс поліпшити відносини з Польщею. Просто віддавши Польщі уламки літака, оригінальні чорні скриньки і записи контрольної вежі аеропорту в Смоленську", - ще раз підкреслив Ващиковський.

Нагадаємо, у листопаді в Кракові пройшла ексгумація тіл колишнього президента Польщі Леха Качиньського та його дружини Марії, які загинули в результаті катастрофи літака під Смоленськом у 2010 році.