ua en ru

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція (Київ)

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція зараз (23.01.2014) В Києві на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" продовжують протистояти правоохоронним органам близько 1 тис. активістів.

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція (23.01.2014) - В Києві на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" продовжують протистояти правоохоронним органам близько 1 тис. активістів.

Станом на 5:00 на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" продовжують протистояти правоохоронним органам близько 1 тис. активістів, передає кореспондент РБК-Україна.

Станом на 3:00 кількість активістів на вул. Грушевського становить 1,5 тис. осіб.

Станом на 23:30 на вул. Грушевського горить будинок №4, повідомляє прес-служба МВС України. В 1:40 пожежа була згашена.

У Києві на вул. Грушевського бійці спецпідрозділу "Беркут" розгромили медпункт учасників акції протесту, який знаходився на першому поверсі в будівлі Національної академії наук на вул. Грушевського в Києві, повідомили в прес-службі ВО "Свобода".

На вул. Грушевського на даний час знаходиться близько 5 тис. мітингувальників.

У Києві на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" триває протистояння близько 5 тис. активістів, які протестують проти нинішньої влади, і силовиків.

У Києві за останню добу затримано 70 учасників акцій протесту, повідомляє прес-служба МВС України.

Дніпровський районний суд Києва заарештував ще чотирьох осіб за участь у заворушеннях на вул. Грушевського. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Міністерство оборони України спростовує інформацію про передислокацію танків із Чернігова до Києва.

Дніпровський районний суд м. Києва заарештував на два місяці ще 11 затриманих учасників протистояння на вул. Грушевського, повідомили у прес-службі ВК "Наступ".

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція (Київ)

(Фото: Facebook /Rapuks)

Станом на 17:15 в Києві на вул. Грушевського 5 тис. активістів продовжують протистояння з міліцією. Повідомляється, що демонстранти активно використовують феєрверки проти правоохоронців. Крім того, вони продовжують підносити покришки, тому практично вся вулиця поперек у вогні і димі. Правоохоронці стріляють і кидають гранати у відповідь.

Зазначимо, що розмови і дії активістів свідчать про очікування штурму Майдану Незалежності.

Другого мітингувальника, убитого сьогодні на вул. Грушевського в Києві, застрелили з пістолета. Про це заявили лікарі, які вже дістали кулі з тіл загиблих у середу демонстрантів.

Зокрема, у тілі другого загиблого невідомого чоловіка, орієнтовно 35-40 років, медики знайшли пістолетну кулю калібром 9 мм, імовірно від пістолета Макарова. Загиблому куля потрапила в серце. Також медики повідомили, в тілі іншого загиблого - 21-річного Сергія Нігояна - знайшли кулю від снайперської гвинтівки Дегтярьова калібру 7,62 мм.

Станом на 15:40 підрозділи міліції почали гасити палаючі покришки на вул. Грушевського в Києві. Працює тільки один брандспойт. Правоохоронцям вдалося загасити одне з вогнищ. Своєю чергою, мітингувальники намагаються не допустити гасіння - підкидають покришки і кидають камені в міліціонерів. Сутички почастішали.

Близько 15:00 бійці спецпідрозділів і внутрішні війська відступили на попередні позиції за ряд спалених автомобілів біля входу на стадіон "Динамо", де перебували за станом на 21 січня. Відступ пов'язано з тим, що вітер дме в їх бік і дим від покришок, які палять мітингувальники йде прямо на них. З-за диму сторони протистояння практично не бачать один одного.

Мітингувальники у свою чергу просунулися від Майдану Незалежності у бік урядового кварталу.

Фотогалерея: масові акції протесту на Європейській пл. 22 січня

Станом на 14:15 протестуючі проти влади на вул. Грушевського палять покришки, з-за чого задимлена практично вся її частину в районі стадіону "Динамо". Дим видно практично з будь-якої точки на прилеглих улицах.Таким чином, протестувальники зуміли захиститися від пострілів правоохоронців. Протестувальники озброєні в основному палицями і бітами. Дуже багато людей з палицями і на Майдані. Міліція розбирає барикади. В епіцентр подій з урядового кварталу приїхав БТР. Поки що наступальних дій сторони не ведуть. Постійно лунають постріли і вибухи гранат.

О 12:40 Міліція відтіснила мітингувальників з вул. Грушевського. Силовики рушили по вулиці вниз, у бік Майдану Незалежності. Співробітники "Беркута" зупинилися на розі біля будівлі готелю "Дніпро".

Близько 12:20 правоохоронці перейшли в активний наступ, зім'яли першу лінію барикад.

Станом на 11:30, мітингувальники почали будівництво нового ряду барикад за спаленими автобусами ближче до вартим межах внутрішніх військ. Барикади складаються з мішків, наповнених снігом, піском, а також інших підручних засобів.

Як повідомив кореспондент РБК-Україна, станом на 10:35 на вул. Грушевського, впритул до міліції підійшли близько 100 осіб. Правоохоронці час від часу б'ють щитами і не вживають ніяких агресивних дій по відношенню до мітингувальників. Більшість активістів залишаються за барикадами.

О 10:20 кількість мітингувальників склала близько 300 осіб. Серйозних зіткнень між міліцією і активістами не було. Варто зазначити, що вулиці Грушевського на Майдан Незалежності рухалося кілька організованих груп по 20 чоловік. Вони були в касках і з кийками.

Станом на 10:00, мітингувальники припинили кидати "коктейлі Молотова" силовиків на вул. Грушевського. Протестувальники підходять все ближче до колон правоохоронних органів, скандуючи: "Зека - геть!". У відповідь з гучномовців мітингувальників попереджають про порушення законів та відповідальності. У той же час, протестувальники забрали священика, який підійшов максимально близько до кордонів правоохоронців.

Близько 09:30 була встановлена особа загиблого сьогодні, в ніч на 22 січня, на вул. Грушевського, повідомив РБК-Україна джерело. За даними джерела, загиблий - активіст Евромайдана Сергій Нигоян.

Станом на 08:30 правоохоронці на вул. Грушевського відступили на вихідні позиції. Активісти перейшли в контрнаступ, після того, як відступили раніше до готелю "Дніпро" і зараз закидають правоохоронців камінням.

Протестувальники намагаються відновити розібрану силовиками барикаду. Зараз, 08:30, на вул. Грушевського знаходиться до 500 активістів.

Близько 08:00 правоохоронці розібрали першу барикаду на вул. Грушевського. Після цього силовики продовжили рух в бік Європейської пл. Відступили активісти сконцентрували сили біля готелю "Дніпро".

Зазначимо, в ніч на 22 січня під час протистоянь на вул. Грушевського один з активістів отримав 4 кульових поранення, у результаті чого помер. У МВС повідомили, що поранення було вогнепальним.

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція (Київ)

Фото: ВВС-Україна

На ранок протистояння між правоохоронними органами і демонстрантами триває.

Вночі активісти знову кидали в правоохоронців петарди і пляшки із запальною сумішшю. Силовики відповідали їм світлошумовими гранатами.

Ближче до півночі силовики почали кидати газові гранати і "коктейлі Молотова" у бік демонстрантів.

Близько опівночі на вул. Грушевського знаходилося близько 5 тис. активістів. Біля стадіону "Динамо" вони почали кидати в міліцію "коктейлі Молотова" та вибухові пакети.