ua en ru

"Укрзалізниця" виділить близько 3 млн гривень на ремонт вертольоту, який обслуговував Януковича

"Укрзалізниця" виділить близько 3 млн гривень на ремонт вертольоту, який обслуговував Януковича Фото: американський вертоліт Bell 430

Вертоліт повинні обслужити до кінця року на злітно-посадковій площадці "Гідропарк"

ПАТ "Укрзалізниця" виділить 2,96 млн гривень на послуги з технічного обслуговування гелікоптера Bell 430, на якому літав екс-президент України Віктор Янукович. Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на систему Prozorro.

Для виконання ремонтних робіт "Укрзалізниця" має намір укласти договір з ТОВ "Авіакомпанія "Промінтерсервіс".

Вертоліт повинні обслужити до кінця року на злітно-посадковій площадці "Гідропарк" на острові Долобецькому у Дніпровському районі Києва.

"Нинішню закупівлю провели за переговорною процедурою через відсутність конкуренції", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в червні 2011 року техобслуговування і ремонт цього вертольоту у виконанні німецької компанії Motorflug Baden-Baden GmbH коштував 3 млн гривень.

"Укрзалізниця" придбала за 8 млн доларів у 2003 році, коли галуззю керував нині покійний Георгій Кирпа.

На дострокових парламентських виборах 2007 року цей вертоліт обслуговував Януковича під час його виборчої кампанії. Однак, ставши президентом, Янукович пересів на вертоліт подорожче, орендований у фірми, близької до його оточення.

Наголошується, що серед засновників авіакомпанії "Промінтерсервіс" діти екс-віце-президента держкомпанії "Укрекокомресурси".

У 2014 році "Промінтерсервіс" проводив аеровізуальний огляд і обстеження магістральних газопроводів на 55,72 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрзализныця" повідомляє про затримку в русі близько 30 поїздів з-за складних погодних умов.