ua en ru

"Укрзалізниця" заощадила на двох контрактах щодо закупівлі дизпалива 40 млн гривень

"Укрзалізниця" заощадила на двох контрактах щодо закупівлі дизпалива 40 млн гривень Фото: Войцех Балчун

Мова йде про два останні контракти

ПАТ "Укрзалізниця" заощадила на двох контрактах щодо закупівлі дизельного палива близько 40 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"Укрзалізниця", як найбільший споживач дизпалива, повинна мати комфортні умови поставок. Ми збільшили кількість постачальників і знизили ціну вперше за останні кілька років. Зокрема, в грудні компанія купила дизпаливо майже на тисячу гривень за тонну дешевше, ніж оптова вартість. При цьому за двома останніми контрактами зекономлено майже 40 млн гривень", - зазначив голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун.

Наголошується, що в кінці листопада відбулися два аукціони по закупівлі дизельного палива для потреб залізничної галузі, кожен по 20 тис. тонн. За результатами підписаних контрактів з переможцем тендерів було придбано дизпаливо за ціною нижче ринкової. Таким чином, на одному контракті залізниця зекономила понад 21 млн гривень, а на другому - 17,6 млн гривень.

Нагадаємо, Кабінет міністрів прийняв рішення виділити ПАТ "Укрзалізниця" 16 млрд гривень на першочергові напрямки плану капітальних інвестицій в 2017.