ua en ru

"Укрзалізниця" отримає 10 тис. нових вагонів у 2018 році

"Укрзалізниця" отримає 10 тис. нових вагонів у 2018 році Фото: Євген Кравцов (УНІАН)

До кінця 2017 року УЗ побудує більше 2,5 тис. вагонів

В 2018 році ПАТ "Укрзалізниця" планує закупити і побудувати до 10 тис. нових вагонів. Про це сьогодні на засіданні уряду заявив виконуючий обов'язки голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загальна кількість, за умови реалізації всього цього проекту протягом 2018-2020 років, - є певні терміни поставки - 10 тис. вагонів. Якщо говорити, що сьогодні весь парк тих вагонів, що є, тобто в експлуатації УЗ, складає десь приблизно 25 тис. вагонів, це оновлення майже на половину", - заявив Кравцов, зазначивши, що на власних потужностях "Укрзалізниці" в 2018 році планується побудувати до 3 тис. вагонів.

За його словами, до кінця 2017 року УЗ побудує більше 2,5 тис. вагонів. Кравцов зазначив, що українська економіка потребує більшої кількості вагонів.

Крім того, ПАТ знаходиться на фінальній стадії підписання документів про стратегічне партнерство з General Electric.

"На сьогодні вже на фінальній стадії є підписання документів про стратегічне партнерство з General Electric, світовим лідером будівництва тепловозів", - заявив Кравцов.

За його словами, в 2018 році планується виробництво і закупівля 30 нових дизельних магістральних локомотивів виробництва General Electric за процедурою непрямого фінансового лізингу за участю українського "Укрексімбанк".

Кравцов зазначив, що очікуваний економічний ефект від першої фази співробітництва становить 845 млн гривень додаткових надходжень УЗ в рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2018 році залізничний монополіст "Укрзалізниця" має намір вкласти понад 36 млрд гривень капітальних інвестицій у розвиток галузі.