ua en ru

"Укрзалізниця" закінчила I квартал із збитком близько 2 млрд гривень

"Укрзалізниця" закінчила I квартал із збитком близько 2 млрд гривень Фото: "Укрзалізниця" отримала збиток в січні - березні 2016

На фінансовий результат компанії значно вплинула курсова різниця

ПАТ "Укрзализниця" закінчила I квартал 2016 року з чистим збитком у сумі 1 млрд 983 млн 992 тис. гривень. Про це повідомляє прес-служба монополіста.

У повідомленні говориться, що такий значний збиток сформувався багато в чому із-за наявності договірних зобов'язань в іноземній валюті, курсова різниця на які, відповідно до вимог стандартів фінзвітності, нараховується на кінець кварталу.


За звітний період обсяг пасажирських перевезень "Укрзалізниця" склав в грошовому еквіваленті 12,3 млн гривень, вантажних – 1,3 млн гривень, реалізація послуг по допоміжному виробництву – 1,1 млн гривень.

Крім того, у першому кварталі ПАТ "Укрзалізниця" завершило репрофилирование облігацій на суму 500 млн доларів. Ставка дохідності за цими облігаціями була встановлена на рівні 9,5%, а термін погашення – 2021 рік. Репрофилирование полягало в обмін старих облігацій на нові, зі ставкою прибутковості 9,875% та строком погашення у 2018 році. Пов'язаний з цією операцією договір з відповідними змінами набув чинності 14 березня поточного року, а 21 березня були виплачені проценти та комісії відповідно до умов договору.

Як повідомлялося раніше, Fitch підвищило рейтинг "Українських залізниць".