ua en ru

"Укрзалізниця" планує ввести додаткові поїзди до ЄС та всередині країни

"Укрзалізниця" планує ввести додаткові поїзди до ЄС та всередині країни Фото: Войцех Балчун (facebook.com/JSCUkrzaliznytsia)

Зокрема, планується подовження маршруту курсування поїзда №747/748 Дарниця, Київ - Львів до Перемишля

ПАТ "Укрзалізниця" планує ввести додаткові поїзди по Україні та до країн Євросоюзу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава підприємства Войцех Балчун.

"Сьогодні хочу поділитися деякими нашими ініціативами щодо швидкісного руху в Україні. Євроасоціація, безвіз - зараз активно розглядаємо низку варіантів продовження курсування інших поїздів львівського напрямку до сусідніх держав Європейського Союзу", - повідомив він.

Як повідомив очільник "Укрзалізниці", наразі курсує поїзд до Польші - № 705/706 Київ - Перемишль. Разом з тим, "Укрзалізниця" наразі опрацьовує питання подовження маршруту курсування поїзда №747/748 Дарниця, Київ - Львів до Перемишля, що дозволить зв’язати швидкісним рухом Вінницьку, Хмельницьку та Тернопільську області з Польщею.

"Думаємо і над популярними внутрішніми маршрутами. У перспективі, враховуючи наявний рухомий склад, та за рахунок придбання додаткових міжрегіональних двосистемних електропоїздів філією "УЗШК", плануємо з’єднати швидкісним залізничним сполученням обласний промисловий центр Дніпро із чорноморським узбережжям, містом Одесою. Це особливо актуально для перевезення пасажирів у період літніх відпусток", - написав він.

Також, за словами Балчуна, у планах поєднати Львів з Одесою за рахунок подовження існуючого маршруту Київ - Львів до Одеси та Київ - Одеса до Львова. Також проводиться робота щодо продовження маршруту поїзда Київ - Запоріжжя до Новоолексіївки.

"Плануємо також розширити мережу швидкісного руху за напрямками Київ - Івано-Франківськ (за умови електрифікації дільниці Львів - Ходорів - Івано-Франківськ) та Київ - Миколаїв - Херсон (за умови електрифікації дільниці Долинська - Миколаїв - Херсон)", - йдеться у повідомленні.

Позаду – відрядження до Сполучених Штатів. Найліпші враження від спілкування з представниками General Electric, Amsted...

Опубліковано Войцех Балчун 15 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" планує створити лізингову компанію.