ua en ru

"Укрзалізниця" і ЄБРР проведуть тендер на закупівлю вагонів на суму 150 млн доларів

"Укрзалізниця" і ЄБРР проведуть тендер на закупівлю вагонів на суму 150 млн доларів Фото: вантажний напіввагон (facebook.com/JSCUkrzaliznytsia)

Вантажні піввагони закуплять у рамках кредитної угоди з ЄБРР

Публічне акціонерне товариство "Укрзалізниця" і Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) почали підготовку тендеру з закупівлі вантажних піввагонів у рамках кредитної угоди на суму 150 млн доларів. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"Укрзалізниця" і ЄБРР почали підготовку документації для проведення тендеру із закупівлі нових вантажних піввагонів загального призначення для "Укрзалізниці" в рамках кредитної угоди з ЄБРР на суму 150 млн доларів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, 8 серпня 2017 року, в Києві відбулася міні-конференція за участю фахівців "Укрзалізниці", ЄБРР та представників заводів-виробників вантажних вагонів і комплектуючих виробів.

Так, учасники зустрічі обговорили умови кредитування проекту, правила проведення тендеру, етапи тендерних процедур, основні кваліфікаційні критерії до потенційних учасників тендеру, вимоги до продукції та терміни її виготовлення.

Всього в рамках кредитної угоди з ЄБРР планується придбання близько 7 тис. вантажних піввагонів лотами в розмірі від 1 тис. до 1,5 тис. піввагонів в одному лоті. Закупівля нових вантажних піввагонів буде відбуватися за принципами і правилами ЄБРР, початок тендеру заплановано на вересень, а передбачений термін постачання вагонів - 12 місяців з моменту підписання договорів на виробництво і поставку вагонів.

"Ми плануємо закупити як напіввагони з глухим дном, так і вагони люкові, у співвідношенні приблизно 50 на 50", - резюмував директор з інженерно-технічного забезпечення компанії Володимир Крот.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяві глави "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна, що за рахунок залучених кредитних коштів від ЄБРР у цьому році планується придбати 2890 піввагонів.