ua en ru

"Укрзалізниця" має намір розпродати на аукціонах 16 тисяч списаних вагонів

"Укрзалізниця" має намір розпродати на аукціонах 16 тисяч списаних вагонів Фото: Євген Кравцов (Віталій Носач, РбК-україна)

За продаж УЗ планує отримати до двох мільярдів гривень

"Укрзалізниця" планує продати на аукціонах близько 16 тисяч старих списаних вагонів. Про це повідомив в. о. голови правління УЗ Євген Кравцов, передає "Громадське".

"Ми вже почали затверджену Кабміном процедуру: незалежний експерт повинен оцінити стан вагона, який списується або продається, як металевий брухт. "Укрзалізниця", використовуючи цю оцінку, оголосить торги на прозорі продажу. Всі бажаючі можуть придбати списаний вагон. Процедура відбувається зза аукціонним принципом. Більшу прозорість важко уявити. Ми вже направляємо на таку процедуру 16 тисяч старих вагонів", - повідомив він.

За його словами, за продаж цих вагонів "Укрзалізниця" планує отримати 1-2 млрд гривень прибутку, які спрямують в тому числі на оновлення парку вагонів і локомотивів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на 130 станціях "Укрзалізниці" вантажиться менше вагона в день. Повідомлялося, що для визначення стратегії підвищення ефективності роботи станційного господарства УЗ проаналізовано діяльність 945 станцій по завантаженню/вивантаженню. Таким чином, на першому етапі експерти оцінили об'єкти і виключили із загального переліку 803 станції - майже 65% з них "зернові", за яким уже прийнято консолідоване рішення з бізнесом, інші - вузлові, стикові, сортувальні.