ua en ru

"Укртранснафта" ввела в експлуатацію відремонтований резервуар на терміналі "Південний"

"Укртранснафта" ввела в експлуатацію відремонтований резервуар на терміналі "Південний" Фото: резервуарний парк "Укртранснафти"

Ємність резервуарного парку компанії для зберігання нафти збільшилася на 20 тис. куб. м

ПАТ "Укртранснафта" після завершення ремонту ввело в експлуатацію резервуар для зберігання нафти, розташований на морському нафтовому терміналі "Південний". Про це повідомили у прес-службі компанії.

Як зазначається, це дозволило збільшити корисну ємність резервуарного парку підприємства на 20 тис. куб. м.

"Загальна вартість ремонту одного резервуара склала близько 2,5 млн грн. Для порівняння, це добова сума, яку з нас щодня вимагають за зберігання нашої технологічної нафти на підприємствах групи "Приват" і яку ми зараз оскаржуємо в судах. Кілька років поспіль попереднє керівництво не виділяло достатньо коштів на капітальні ремонти інфраструктури підприємства, тримаючи їх на рахунках "ПриватБанку", де зараз знаходяться "замороженими" 2 млрд грн. У результаті на сьогодні виведеними з експлуатації залишаються ще 22 резервуари. Ми не вважаємо таку ситуацію прийнятною, тому в наших найближчих планах - до кінця грудня відновити роботу ще п'яти резервуарів і збільшити, таким чином, загальну номінальну ємність власного резервуарного парку ще на 56 тис. куб. м", - зазначив в.о. генерального директора "Укртранснафти" Роман Сидорак.

Загалом на сьогодні корисна місткість резервуарного парку "Укртранснафти" (без резервуарів, виведених з експлуатації в ремонт або для проведення діагностики) становить 482,89 тис. куб. м.

В рамках ремонту введеного в експлуатацію резервуара було виконано повну заміну протикорозійного захисту всіх його металоконструкцій. Роботи з нанесення антикорозійного покриття для захисту внутрішньої поверхні днища і I-го поясу резервуара виконані ТОВ "Бікор" (м. Київ), а роботи з нанесення антикорозійного покриття для захисту зовнішньої поверхні стінки резервуара, плаваючою покрівлі, трубопроводів та інших металоконструкцій резервуара - силами ремонтно-будівельного управління "Укртранснафти".

"В ремонті резервуара були задіяні не тільки сторонні організації, а й власні підрозділи всіх трьох філій ПАТ "Укртранснафта". Якщо згадати, що півроку тому на нашому підприємстві діяв чотириденний робочий тиждень, який зараз ми відновили до п'ятиденного, то можна сказати, що ми вже зробили впевнені кроки до нормалізації роботи нашого підприємства", - зазначив Сидорак.

Нагадаємо, як повідомив напередодні голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв, керівника "Укртранснафти" можуть призначити на початку наступного тижня.