ua en ru

"Укртрансгаз" заявив про припинення реверсних поставок газу з Польщі

"Укртрансгаз" заявив про припинення реверсних поставок газу з Польщі Фото: "Укртрансгаз" заявив про припинення реверсних поставок газу з Польщі

Поставки будуть припинені на 2 місяці з 16 травня 2016 року

Польський маршрут реверсних поставок газу в Україну буде зупинений на 2 місяці для виконання комплексу планово-запобіжних робіт. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник прес-служби "Укртрансгазу" Максим Белявський.

"Роботи планується почати 16 травня 2016 року з метою забезпечення стабільного функціонування даного газотранспортного коридору в період опалювального сезону, в тому числі для підготовки надійного накопичення блакитного палива в газосховищах України", - йдеться в повідомленні.


Під час проведення ремонтних робіт постачання газу з Європи в Україну буде здійснюватися за словацьким та угорським маршрутами.

Прес-секретар "Укртрансгазу" підкреслив, що на сьогоднішній день природний газ для вітчизняних потреб імпортується, вже 150 днів, тільки з території Європи.

Белявський зазначив, що реверсні газотранспортні коридори завжди виконували покладені на них функції по надійному транспортуванню природного газу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укртрансгаз" відновив закачування газу в ПСГ.