ua en ru

"Укртелеком" підвищив оцінку ризиків по облігаціях

"Укртелеком" підвищив оцінку ризиків по облігаціях "Укртелеком" підвищив оцінку ризиків по облігаціях

Найбільший український оператор фіксованого зв'язку ПАТ "Укртелеком" підвищив відсоткову ставку за облігаціями серій "N", "O", "P", "Q" на 13-16 відсоткові періоди до 21 % до 16,5 % річних, передає Stockworld.

"Укртелеком" повідомив, що відсоткова ставка за облігаціями товариства серій "N", "O", "P", "Q" на 13-16 шістнадцятий відсоткові періоди встановлена в розмірі 21 % річних.

Відзначимо, в 2012 р. "Укртелеком" прийняв рішення про відкрите (публічне) розміщення облігацій серій "N", "O", "P", "Q" на загальну суму 600 млн грн. Кількість облігацій, емітованих серіями, що становить 12 тис. штук: облігації серії "N" - 2 тис. штук; серії "O" - 2 тис. штук; серії "P" - 4 тис. штук; серії "Q" - 4 тис. штук. Номінальна вартість облігацій кожної серії складе 50 тис. грн.

Процентна ставка по всіх облігаціях на 1-4 відсоткові періоди була встановлена на рівні 19,5 % річних, на 5-8 знижена до 18 % річних і 9-12 - до 16,5 % річних. Виплата відсотків за облігаціями здійснюються щоквартально.

Метою випуску облігацій було залучення коштів на забезпечення експлуатації та підвищення ефективності діючої телекомунікаційної мережі, будівництво та модернізацію мережевої інфраструктури.

Нагадаємо, раніше "Укртелеком" відновив зв'язок на Донбасі для понад 145 тис. клієнтів.